Γνωστοποίηση εκδήλωσης

 Ευρωπαϊκό έτος δεξιοτήτων

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακήρυξε την περίοδο από 9 Μαΐου 2023 έως 8 Μαΐου 2024 «Ευρωπαϊκό Έτος Δεξιοτήτων».
Στο σκεπτικό της απόφασης αναφέρεται ότι "το ειδικευμένο εργατικό δυναμικό είναι ζωτικής σημασίας για να διασφαλιστεί ότι η πράσινη και η ψηφιακή μετάβαση διακρίνονται από κοινωνική δικαιοσύνη, καθώς και για να ενισχυθεί η βιώσιμη ανταγωνιστικότητα και ανθεκτικότητα της Ένωσης έναντι δυσμενών εξωτερικών κλυδωνισμών. Πιο κατάλληλες και καλύτερα προσαρμοσμένες δεξιότητες προσφέρουν νέες ευκαιρίες και δίνουν τη δυνατότητα στα άτομα να συμμετέχουν πλήρως στην αγορά εργασίας, στην κοινωνία και στη δημοκρατία, να αξιοποιούν και να επωφελούνται από τις ευκαιρίες της πράσινης και της ψηφιακής μετάβασης και να ασκούν τα δικαιώματά τους", ενώ παράλληλα διαπιστώνεται ότι "σε ολόκληρη την Ένωση, οι εργοδότες αναφέρουν ότι η εξεύρεση εργαζομένων με τις απαραίτητες δεξιότητες είναι δύσκολη."
Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Δεξιοτήτων, αύριο, Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου, διοργανώνεται στις Βρυξέλλες η εκδήλωση Meet the Champions of Excellence.
Στόχος της εκδήλωσης είναι να παρουσιαστούν προγράμματα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης ως μια ελκυστική διαδρομή μάθησης και σταδιοδρομίας και οι συμμετέχοντες να λάβουν πληροφορίες για σχετικά προγράμματα από νέους πρωταθλητές και επαγγελματίες της Εκπαίδευσης και Κατάρτισης.
Μεταξύ άλλων, 40 νικητές απο διαγωνισμούς δεξιοτήτων απο όλη την Ευρώπη θα παρουσιάσουν την εμπειρία τους σχετικά με το πώς βρήκαν εργασία και την επαγγελματική τους εξέλιξη, μέσω της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης.
Θα παρουσιαστούν επίσης σημαντικές πληροφορίες για τις δεξιότητες του μέλλοντος, ευκαιρίες κινητικότητας και παραδείγματα επαγγελματικής αριστείας.
Η εκδήλωση αρχίζει στις 10.30 πμ, ώρα Ελλάδας και θα μεταδίδεται μέσω live streaming και μπορούν όσες και όσοι ενδιαφέρονται, να την παρακολουθήσουν στον εξής σύνδεσμο:
Οι σελίδες του επίσημου ιστότοπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης διατίθενται σε μετάφραση σε όλες τις γλώσσες των χωρών μελών και βέβαια και στα ελληνικά. Η επιλογή της γλώσσας γίνεται σε κάθε σελίδα χωριστά μέσω του συνδέσμου με το εικονίδιο της σφαίρας στο μέσον της πρώτης γραμμής.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Εγγραφές και σπουδές στο Δημόσιο ΙΕΚ Ναυπλίου